De Koraalprinses

De Koraalprinses is het tweede boek in de reeks de Prinsessen van Fantasia en vertelt het verhaal van Kalea. Met haar twee stiefbroers woont Kalea in paleis Vergeetmeniet op Sterreneiland. Ze leeft daar in harmonie met de natuur en geniet van de prachtige planten, bomen en de zee. Samen met Garcia, de koninklijke orka van paleis Vergeetmeniet, maakt ze lange tochten. Hij is de onafscheidelijke bewaker van de Koraalprinses in zee.

Het paleis van de Koraalprinses staat midden in een weelderige tuin en is verborgen achter bijzondere heggen … een echt labyrint! Een goede plek om iets te bewaren, vindt ook Kalea die er maar liefst twee bijzondere schatten in verstopt, zoals een strofe van een lied. Net als haar zussen bezit de Koraalprinses namelijk een van de vijf strofen van het Lied van de Slaap. Hun vader, de Wijze Koning, heeft hen allemaal een strofe van het lied toevertrouwd toen er nog één groot rijk bestond. De Koraalprinses kreeg dezelfde taak als haar zussen mee: de strofe beschermen, maar dat blijkt geen eenvoudige opdracht te zijn.

Op een dag spoelt een vreemdeling aan, Kaliq Zaba. Met zijn komst gebeuren er ineens vreemde dingen. De Koraalprinses is naïef, en iets te goed van vertrouwen. Komt het daardoor dat ineens de strofe is verdwenen én de broer van Kalea wordt ontvoert? Het Rijk van het Koraal is in gevaar en de Koraalprinses maakt zich grote zorgen …

Het verhaal van de prinsessen gaat verder in de vervolgserie de Heksen van Fantasia. Ook het Rijk van het Koraal wordt opnieuw aangevallen, in De Heks van Eb en Vloed. Zus Yara schiet de Koraalprinses te hulp.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je weten of jij de weg uit het weelderige labyrint kunt vinden? Lees dan De Koraalprinses. Ook verkrijgbaar als paperback.